Qui som?

La Xarxa Catalana per la Compra Pública Ètica està formada per administracions públiques que volen prendre mesures per a lluitar contra l’explotació laboral de treballadors i treballadores dels països empobrits a través del seu consum i les seves compres.

Amb la introducció de criteris ètics en la compra pública de roba de les administracions de catalanes es pretén implementar mecanismes que permetin assegurar que la roba utilitzada pels treballadors i les treballadores dels nostres ajuntaments ha estat confeccionada lliure d’explotació i d’injustícies.

Amb la compra de productes de Comerç Just, les administracions públiques col·laboren a fer cada cop més present aquest tipus de comerç alternatiu a tot el territori català.

En aquesta pàgina posem a la vostra disposició els materials de la Xarxa x CPE així com documentació que us pugui ser útil per a impulsar-hi la incorporació del vostre ajuntament.

La globalització de l’economia ha canviat profundament les estratègies comercials d’empreses de tots els sectors. La deslocalització de la producció en països del Sud a la recerca de mà d’obra més barata provoca un seguit de dificultats en el control de les actuacions laborals i socials de les companyies que s’agreuja amb la subcontractació de parts importants del seu procés de manufactura.

Les administracions públiques no poden ser alienes a aquesta realitat i per això es proposa iniciar un procés que porti, de manera progressiva, a implementar mecanismes que permetin assegurar que la roba utilitzada pels treballadors dels nostres ajuntaments ha estat confeccionada lliure d’explotació i d’injustícies.

La Xarxa x CPE vol ser una eina per a garantir la coherència en el consum institucional de les administracions locals amb els principis dels serveis públics. També pretén oferir incentius a les empreses proveïdores per avançar en la seva responsabilitat sobre el conjunt dels seus processos de producció i sobre les condicions socials i laborals dels treballadors que hi intervenen.

SETEM – Catalunya dinamitza aquesta Xarxa amb el suport de la Generalitat de Catalunya (a través de les agències de Consum i de Cooperació al Desenvolupament, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i el Fons Català de Cooperació per al Desenvolupament. Compta des del seu inici, al Setembre de 2004, amb l’adhesió dels Ajuntaments de Barcelona, Badalona i Manresa, decidits a tirar endavant la iniciativa tot engegant projectes pilot en compres municipals pròpies.

One thought on “Qui som?

 1. Hola! necessito gènero ecològico justo i sostenible para cambiar el enfoque a la empresa dónde trabajo.
  Quizás vosotros podrais orientarme.
  Se trata de tela(algodón, felpa,lana,…), tintes naturales, Y marcas de ropa infantil y junior( que esten proyectando hacia el cambio justo)
  Actualmente vendo marcas como LEvis, Timberland, Barbie, naf naf, elle…
  El cambio será lento, dificil, pero lo quiero empezar ya.
  Si os podeis poner en contacto conmigo os lo agradeceré tel. 667560831
  Soy Susagna

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s