Completem la sèrie de vídeos Made in Morocco

Completem la sèrie de vídeos Made in Morocco, per visibilitzar les condicions de treball de les treballadores de la confecció, en aquest cas al Marroc.

Des de fa un mes, cada setmana t’hem mostrat un testimoni directe de les dures condicions laborals que pateixen les treballadores per produir la roba per a grans marques internacionals i, en alguns casos, per a administracions públiques europees.

L’última càpsula de la sèrie Made in Morocco és el testimoni de la Salma. Ella ens explica quin és el pa de cada dia per una treballadora de la confección a Marroc: un sou insuficient, hores extres obligatòries i malestar mentre es treballa, tant físic com psicològic.

La sèrie Made in Morocco ha mostrat un total de quatre testimonis: La Salma, la Fatna, la Najat i l’Aziza. Cada una d’elles narra en primera persona la seva experiència treballant en les fàbriques del Marroc: La sensació de cosir durant nou hores seguides amb poca llum i condicions precàries; com el patró utilitza l’acomiadament com a resposta a la voluntat de formar un sindicat; quina és la reacció de l’empresa després que una treballadora es negui a fer hores extres; un sou insuficient, hores extres obligatòries i malestar mentre es treballa, tant físic com psicològic… Quatre peces que conformen el trencaclosques de milions de treballadores que cusen la nostra roba. Si vols veure totes les càpsules, pots mirar els vídeos al canal youtube de SETEM Catalunya.

Aquests vídeos són càpsules resum del documental ‘Perdre el fil’ sobre la producció de roba de treball al Marroc. El reportatge explica les dificultats de traçar l’orígen de la roba dels policies, bombers, jardiners, etc. de les administracions públiques europees i les condicions laborals de les persones que la confeccionen.

La informaicó del documental es complementa amb l’informe ‘Made in Morocco: Producció de roba per a les administracions públiques. Traçabilitat i garanties’que analitza l’origen de la roba comprada per un grup d’administracions públiques a la zona de Tànger.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s